No shit, Sherlock

(Viimeksi päivitetty 20/11/2022.)

Politics_478

Annetaan Ransun selittää Matias Mäkynen. Tämän lisäksi on hyvä muistaa, että konkurssit oli lakimuutoksella erittäin blokattuja koko alkuvuoden. Eli niiden vähyyttä on muutenkin ihan turha hehkuttaa.

Kokonaistilanne koronan jäljiltä on siis, että 1) 21% enemmän firmoja lopettanut menemällä virallisesti kiinni, 2) konkurssit oli lähes kokonaan blokattuja noin vuoden, joten ne tulee vasta perässä ja 3) valtaosa firmoista lopettaa niin, että menevät vain pöytälaatikkoon. Tästä ei saada tilastoja. Todellinen tilanne lienee karkealla matikalla, että toimintansa on lopettanut/lopettamassa noin 30-40% enemmän firmoja kuin vuosi sitten. Tämän tiedon voi kertoa niille, jotka hehkuttaa kuinka nuo minimaaliset yritystuet pelasti kaikki firmat koronatuhoilta.

PS: Niille ketkä ei tiedä, yritystoiminta lopetetaan pääsääntöisesti jollakin näistä tavoista: konkurssi (velkoja enemmän kuin varallisuutta), konkurssin raukeaminen (ei varallisuutta), vapaaehtoinen lopettaminen (varat ylittää velat). Viimeinen ylivoimaisesti yleisin lopetustapa.

Meemistä löytyy kaksi uusiokäyttöversiota: 1 | 2.

Lähteet

Meemin inspiroinut twiitti: https://twitter.com/matiasmakynen/status/1417936688513421317

Avainsanat