Mies- mitä sillä tekee?

(Viimeksi päivitetty 05/09/2021.)

“Suurin osa ongelmamiehistä on cis-heteroita.”


Sananvapaus Suomessa ei ole kaikilla sama. Päivi Räsänen joutui Raamatun siteeraamisesta oikeuteen, mutta vastaavasta seksuaalivähemmistöjä loukkaavasta siteeraamisesta Koraanin sivuilta, ei kukaan joutunut vastuuseen. Valkoihoisuutta saa solvata mediassa vapaasti, tummaihoisuutta ei. Miehistä saa sanoa vaikka mitä vähättelevää mediassa, naisista ei.

Linjaus siis on, että syrjintä on ok, mikäli se kohdistuu tahoihin, joiden syrjiminen on yleisesti hyväksyttyä ja yleistä.

Tämä toimintatapa valtakunnansyyttäjältämme on räikeästi perustuslain hengen vastainen, jonka mukaan ketään ei saa syrjiä, ei edes niitä, joita on hauska syrjiä, tai joiden syrjintä on muodikasta.

Siksi tämä meemi. Siinä haukutaan miehiä kaikilla mahdollisilla yleistyksillä ja ihonvärikin on mainittu. Miesvihaa pahimmillaan. Jos meemi olisi naisista tai jostain vähemmistöstä, poliisilta tulisi kohta soitto. Nyt ei taida tulla. Mutta jään odottamaan, ehkä Suomessakin joskus aletaan taas seuraamaan perustuslain määräämää polkua.

Ps: Moni saattaa miettiä, että eikö tämä meemi ole vain parodiaa? Ehkä on, ehkä ei ole. Olisi poliisilta kiva edes kysyä.

Lähteet

Ei lähteitä.

Avainsanat