Liput ja symbolit

(Viimeksi päivitetty 05/09/2021.)

“Höh. Se olikin vaan kommunisti.”

Tänään on ollut paljon porua siitä, miksei natsilipun heiluttamisesta itsenäisyyspäivän kulkueessa tullut tuomiota. Lyhyt vastaus on, että koska ei ollut todisteita siitä, että lippua käytettiin kiihottamisessa kansanryhmää vastaan. Plus hakaristilippu ei ole Suomessa kielletty. Tietenkään ei ole epäselvyyttä siitä, että lippua heilutti rasistiset oikeistolaiset rasistisessa mielessä. Todistustaakka oli kuitenkin syyttäjällä, joten koska ei ollut lippua enempää todisteita, tarina päättyi näin tällä kertaa. Valtakunnansyyttäjä on toki valittamassa, mutta taitaa tulla hovissa sama lopputulos.

Natsilippu herättää paljon tunteita, koska sen historia on hyvin kaikkien tiedossa. Samaan aikaan, Helsingissä on heiluttu monta kertaa Neuvostoliiton lipun kanssa. Naapureillamme oli myös oma leiritoimintansa, Gulagit. Leireillä kuoli 1.5-7 miljoonaa ihmistä. Totuus kuolonuhrien tarkasta määrästä on vielä hämärän peitossa. Leireille pääsi jos oli politiikan väärällä puolella, tai osa jotain vähemmistöä, josta haluttiin eroon. Koska Gulagit ovat vähemmän tunnettuja (jostain syystä niistä ei kerrota meille koulussa), kukaan ei ole koskaan ollut vaatimassa Neuvostolipun heiluttajia käräjille.

Sitten olisi vielä Kiina. Heillä on TÄLLÄ HETKELLÄ, miljoona tai enemmän uiguuria (muslimivähemmistö) keskitysleireillä. Tästä huolimatta, Kiinan lippu on kaikille ok, ja moni meistä ostaa kiinalaisia tuotteita viikoittain. Samalla tuemme rahallisesti keskitysleirien toimintaa. Siihen verrattuna natsilipun heiluttelu ei ole mitään.

Globaalissa taloudessa, lippujen heiluttajat ovat pieni paha, ja me kuluttajat monen pahan asian mahdollistajia ostostemme kautta. Älä siis tuhlaa aikaasi muutamaan lipunheiluttajaan. Suurin osa on vain käveleviä provoja, jotka lipun avulla yrittää haastaa ihmisiä riitelemään. Käytä aikaasi mieluummin oman ostoskäyttäytymisesi optimoimiseen. Sillä voit vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään, kunhan tarpeeksi moni jaksaa sitä tehdä.

Lähteet

Meemiin inspiroinut uutinen: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008226980.html

Gulagit: https://fi.wikipedia.org/wiki/Gulag

Kiinan keskitysleirit: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007780503.html

Avainsanat