Hallituksesta selviytyjät

(Viimeksi päivitetty 05/09/2021.)

“Eihän tässä ole luoteja!”

Palkintoja ei ole luvassa, mutta pelaaminen on pakollista. Dystopia Suomi esittää: Hallituksesta Selviytyjät.

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala on koko koronan ajan ollut todella erikoinen hallituksen sylkykuppi. Sen kiusaamisesta ei ole hallitukselle mitään poliittista tai taloudellista hyötyä, mutta siitä huolimatta Kiuru kiusaa alaa ihan täysillä, samoin kuin ravintoloita. Toiminnasta saa sen vaikutelman, että Kiurua vahvasti häiritsee se, että ihmiset vapaa-ajallaan pitävät hauskaa ilman valvontaa. Vain valvottu kansa voi olla onnellinen.

Valtaosa tapahtumista on pieniä tapahtumia, niin pieniä, että niissä käy 1/100 siitä ihmismäärästä, mitä käy kaupassa, kirjastoissa, julkisissa liikennevälineissä jne. per päivä. Siitä huolimatta pienet tapahtumat on leimattu THL+STM+hallitus kolmikon yhteisrintamana koronapesäkkeiksi ja nuo muut täysin turvallisiksi.

Myös koulut ja tarhat pursuaa koronaa, mutta ne on julistettu koronavapaiksi. Vain koska hallituksen mielestä lapset ei saa kärsiä korona-rajoituksista.

Suomen perustuslaki ei tue tiettyjä aloja syrjivää toimintaa ja tartuntatautilain muutokset ovat tehneet siitä jo muutenkin sellaisen sillisalaatin, ettei se täytä myöskään lakien perusvaatimusta, eli selkeyttä. Ei voi rikkoa lakia joka on niin epäselvä, ettei sitä voi yleisellä elämänkokemuksella ymmärtää.

Hyvin toimivassa oikeusvaltiossa perustuslakituomioistuin olisi jo aikapäiviä sitten pysäyttänyt tämän toiminnan. Ikävä kyllä Suomen oikeusjärjestelmä on rakennettu niin, ettei kansalaiset voi oikein mitenkään hakea oikeutta, jos maan johto rikkoo lakeja. Toki voi valittaa hallinto-oikeudelle, mutta päätöksiä saa odottaa vuosia ja ne koskevat yksittäisiä tapauksia.

Tämä on se hallitus jonka kansa on itselleen valinnut, ja oikeusjärjestelmä on meidän itsemme suunnittelema. Koronan jälkeen, voisi olla aika tehdä kunnollinen remontti lakeihin, jotta kansa voisi jatkossa puolustautua laittomuuksia tehtailevia johtajiaan vastaan. Toistaiseksi joudumme kuitenkin juomaan itse tekemäämme kitkerää mehua.

Avainsanat