Nyt on hyvä

(Viimeksi päivitetty 18/09/2021.)

“Nyt on hyvä.”

This is fine.

Ei kyllä oikeasti ole. Kannabiksen vastustajat käyttäytyvät ihan samalla tavalla, kuin kielolain aikaiset viinan vastustajat. Luulevat, että kieltämällä kannabiksen käyttö vähenee, vaikka siitä on tullut kansan kakkospäihde sinä aikana, kun on ollut kiellettyä. Haluavat pitää kannabiksen kiellettynä, koska se on HUUME, eli laiton päide. Jos se olisi laillinen, se olisi laillinen mieto päihde. Alkoholi on laillinen vahva päihde. On aika todella ilmiselvää ja tutkimuksilla tuettua, että olisi parempi, että osa ihmisistä käyttäisi kannabista, eikä viinaa.

Mutta ei. koska kannabis on HUUME, on paras että sitä hankitaan vain pimeiltä markkinoilta, jossa ei ikinä voi tietää kuinka vahvaa kamaa saa. Tai onko seassa muuta. Viina ei aiheuta haittoja, koska se on laillinen, ja laillinen on parasta. Silloin kun viina oli laitonta, se oli vaarallinen laiton HUUME. Onneksi ei enää.Ihmisten tyhmyys ja tiedevastaisuus on ollut ihan omaa luokkaansa kannabiskeskustelun aikana. Vau.

Lähteet

Kolumni: Kaverini joutui psykoosiin kannabiskokeilun jälkeen – tätäkö haluatte, vihreät?: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b156b728-1999-4b9e-be4d-7ba1bfd15210

Avainsanat