Minä vaadin, minulla on oikeus

(Viimeksi päivitetty 28/12/2022.)

Tämä meemi triggeröitymisestä/itsensä laittamisesta maailman keskipisteeksi triggeröi Facebookin. Sain sieltä viestiä, että jos enää ikinä lähetän oheista vihapuhe-meemiä, Facebook-tilini suljetaan. Ymmärrän toki, että aiheena se, ettei voi vaan sanoa että joku on väkivaltaa saadakseen erikoiskohtelua, on paljon rankempi, kuin esimerkiksi Facebookin sallimat teloitusvideot. Tai kaikki ne Trumpin jutut, jotka saivat pyöriä vapaasti livenä lähes neljä vuotta.

Huomionarvoista on myös se, että täällä löytyvä toinen meemi, jossa Trumpilla on haulikko ja hyökkäys käynnissä, oli Facebookille täysin ok. Eli kunhan vitsin kohde on joku kenestä ei oikein pidetä julkisessa keskustelussa, kaikki käy. Muuten pelkkä sarkastinen vastaus meemissä, täysin irrotettuna sen kokonaisviestistä, on vihapuhetta. Voidaan kaikki miettiä, kuinka vääristyneen maailmankuvan somen algoritmit meille voivatkaan aiheuttaa.

Avainsanat