Nehän ovat kuin kaksi marjaa

(Viimeksi päivitetty 04/06/2022.)

“Nehän ovat kuin kaksi marjaa

Kauan ennen intersektionaalisia feministejä, oli toinen porukka, joka myös tykkäsi luokitella ihmisiä ihonvärin, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, kehonrakenteen, rodun, vamman, iän, hiustenvärin jne. mukaan.
Ajatus oli silloinkin sama kuin etuoikeus-ympyrässä. Tietyistä ihmisen ominaisuuksista sai plussaa, toisista miinuksia. Ihmisten todellista elämäntilannetta, tai sitä millainen hän on ihmisenä, ei otettu huomioon. Jokainen oli vain pisteiden summa.

Nyt tätä samaa pisteytysaatetta yritetään taas myydä meille uudella nimellä. Saksassa moni meni halpaan ja uskoi, että ihmisiä voi luokitella pelkillä pisteillä. Lähivuosina ihmisiä on mennyt samaan huijaukseen. Ei toisteta historian virheitä, ei pisteytetä ihmisiä.

Lähteet

Ei lähteitä.

Avainsanat