Moicculiii!

(Viimeksi päivitetty 12/09/2021.)

“Plup plup!”

Hallituspuolueiden tyypit ovat tänään twiittailleet, kuinka he rakastavat tutkimusta ja rahoittaisivat sitä mielellään. Puhe ja teot eivät ihan kohtaa, tässä lyhyesti teot tähän asti.

Jo koronan alussa parikin suomalaista firmaa oli kehittämässä koronalääkettä, nenäsuihkeversio pääsi pitkälle ja sitten loppu rahat. Jatkotutkimus olisi vaatinut muutaman miljoonan, tätä pyydettiin valtiolta. Joka sanoi nope. Perusteella että se vääristäisi markkinoita, että meillä yhtäkkiä olisi toimiva koronalääke, mitä voisi hakea apteekista. Parempi vaan odotella, jos vaikka joku muu firma kehittäisi sen. Sillä että ihmisiä kuolee ja menetetään miljardeja taloudessa, ei ollut väliä. Nenäsuihke-firma meinasi mennä konkurssiin, onneksi yksityiset rahoittajat tuli apuun.

On käsittämätöntä, että Suomi kokee, ettei se maana voi osallistua elintärkeiden asioiden kehittelyyn, parempi antaa rahaa tutkimuksiin joista ei ole taloudellista tai terveydellistä hyötyä. Todennäköisesti ei hyötyä millään mittarilla. Tässä muutama:

– Kehollisten kohtaamisten politiikka turvapaikan hakemisessa (497 044 euroa)

– Affektiivinen aktivismi: queer- ja transmaailmojen luomisen paikat (500 000 euroa)

– Ibn Sinan perintö: Metafyysinen essentialismi ja sen kritiikki islamilaisessa filosofiassa (484 688 euroa)

– Medioitunut feminismi nyky-Venäjällä (479 081 euroa)

Tätä on Suomi.

Lähteet

Tiedeministeri Kurvinen sanoi ottavansa 51 miljoonan tutkimusleikkaukset tyynesti, ruoska viuhui niin oppositiosta kuin kollegoilta hallituksessa – “Ei siinä paljon pohjalainen stoalaisuus auta”: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tiedeministeri-kurvinen-sanoi-ottavansa-51-miljoonan-tutkimusleikkaukset-tyynesti-ruoska-viuhui-niin-oppositiosta-kuin-kollegoilta-hallituksessa-ei-siina-paljon-pohjalainen-stoalaisuus-auta/8217602#gs.anc2ey

Avainsanat