Höpö höpö!

(Viimeksi päivitetty 12/09/2021.)

“Höpö höpö!”

Ikävästi on syyllistetty Hilkka-mummoa liian vähästä pelaamisesta. Hänen rahoillaan pitäisi korjata Suomen budjettivajaukset, jotka syntyi mm. eräästä EU-elvytyspaketista. Paljon saa Hilkka pelata, ennen kuin on elvyttänyt Suomen.

Mistä tämä meemi marisee? No siitä, että poliiseille ei riitä rahaa, tieteelle ei riitä rahaa, kulttuurille ei riitä rahaa ja moniin muihin suhteellisen pienen rahan juttuihin ei hallituksen mielestä riitä rahaa. Mutta EU:n elvytyspakettiin meiltä riitti yli 4 miljardia euroa. Edellä mainitut eivät olisi tarvinneet siitä edes 0.25% ja kaikki olisi ollut ok. Mutta päätimme kustantaa muita maita jättisummilla ja jättää itsemme kituuttelemaan ilman rahaa edes perusasioihin, kuten poliisiin.
Selitykseksi tähän äkkiköyhyyteen ei kuitenkaan annettu EU:n elvytyspakettia tai muita mega-rahareikiä (kuten kehitysapu), vaan se, etteivät Suomen köyhät ole pelanneet tarpeeksi Veikkauksen pelejä. Eli eläkeläiset ja syrjäytyneet olivatkin käyttäneet rahansa johonkin muuhun kuin pelaamiseen. No voi harmi. Jos ei selvitä ilman köyhimpien rahoja, ollaan todella syvissä vesissä.

Lähteet

Uuden tutkimuksen rahoitus pienenemässä ensi vuonna noin 50 miljoonalla – Kurvinen: Tämä saattaa olla vasta alkua: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uuden-tutkimuksen-rahoitus-pienenemassa-ensi-vuonna-noin-50-miljoonalla-kurvinen-tama-saattaa-olla-vasta-alkua/8216770#gs.ancji5

Veikkauskratia-kirja paljastaa vaietut epäkohdat: rahapelaamisen haittakustannukset jopa 1000 euroa suomalaista kohden vuodessa: https://www.kauppalehti.fi/lehdistotiedotteet/veikkauskratia-kirja-paljastaa-vaietut-epakohdat-rahapelaamisen-haittakustannukset-jopa-1000-euroa-suomalaista-kohden-vuodessa/bac80018-0794-36fb-9494-cabcca7fbc76

Veikkauksen automaatteihin tulossa tappioraja – uudistuksella pyritään vähentämään rahapeliongelmia: https://yle.fi/uutiset/3-12064784

Hallitus hyväksyi kiistellyn EU:n elvytyspaketin rahoituksen – unionille ei haluta antaa verotusoikeutta: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ba3b9d58-b6ed-4500-8ccd-84d1d954a702

Avainsanat