Loinen vs. loisia

(Viimeksi päivitetty 05/09/2021.)

Loinen vs. loisia
Loinen vs. loisia

KESKUSTAN uusi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs: “Kyllä me tarvitsemme Suomeen myös omalla työllään toimeentulevia osaajia ulkomailta. Sosiaaliturvalla loisivia elintasosurffareita sen sijaan emme tarvitse.”.

Ihmisryhmää solvaavaa vai ei? Oikeiston mielestä “loisiva” ei ole sama kuin sanoisi ihmisiä “loisiksi” ja “elintasosurffari” on täysin yleisessä käytössä oleva sana, jolla viitataan ihmisiin, jotka muuttaa paremman elintason perässä. Siksi Pylväs ei sanonut mitään pahaa.

Höpöhöpö sanon minä. Ei sanoilla väliä, vaan mitä yritti sanoa. Tuo lause on toisilla sanoilla: “Kyllä me tarvitsemme Suomeen myös omalla työllään toimeentulevia osaajia ulkomailta. Sosiaaliturvalla eläviä laiskimuksia, jotka tulee tänne vaan paremman elintason perässä elämään meidän rahoilla, sen sijaan emme tarvitse.”. Eli ihan selkeästi yleisti turvapaikanhakijat kasaksi laiskoja ihmisiä, jotka haluavat vain meidän rahat ja elintason. Eduskuntaryhmän puheenjohtajalta SAA odottaa parempaa kielenkäyttöä ja asennetta ihmisiä kohtaan, jotka pakenee Talebaneja.

Ei mulla muuta. Elokapina pääsi meemiin, vain koska heistä oli niin hyvä kuva loisimassa. Eivät muuten liity aiheeseen.

Sensuuri iski: Face poisti tämän saman postauksen sieltä 26.8 2021 kello 18.00, se oli Pylvään ‘kiusaamista’. Sain päivän bannin. Ilmeisesti ei ole ok sanoa että alentava puhe ei ole ok.

Lähteet

Meemiin inspiroinut uutinen: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008215839.html

Avainsanat