Krista Kiuru manifestoi

“Saduissa!”

Krista Kiurulla on ollut jo noin vuoden ratkaisu Suomen hoitajapulaan, lakimuutokset jotka sanoo, että hoitajien on riitettävä. Kiurun lakimuutokset ovat yhä toimivia, kuin jos lakiin kirjaisi, että valtionvelka nollaantuu aina vuoden vaihteessa.

Suomessa on aidosti tosi paha hoitajapula. Surkeat palkat ja työehtojen polkeminen koronan aikana, eivät tee alasta houkuttelevaa kenellekään. Näiden päälle vielä paljastukset, että mm. Helsingin kaupunki on rekrykielto-sopimuksilla estänyt hoitajiaan vaihtamasta työpaikkaa yksityisille, etteivät saisi lisää palkkaa. Asia johon voi vaan todeta, että vau. Eikä tässä vielä kaikki. Koska Suomalaiset hoitajat ovat kaiken huonon kohtelun takia kiven alla, yksityiset lääkäriketjut, ja kohta perässä julkiset tahot, ovat alkaneet rekryämään halpoja hoitajia ulkomailta. Nämä kun on helpompi suostutella huonoon palkkaan ja surkeisiin työehtoihin. Jos tämä on ainoa ratkaisu mitä ollaan keksitty, siirtyy kohta loputkin suomalaiset hoitajat tekemään muita hommia. Eikä tulla ikinä saamaan tilannetta paremmaksi, vain rahtaamalla tänne orjatyövoimaa. Jossain kohtaa nämäkin huomaavat, että heitä on huijattu, ja parempaa palkkaa saa vaikka keräämällä marjoja.

Joten Kiuru voi lisätä lakiin vaikka lentäviä yksisarvisia. Saadaan niitä yhtä todennäköisesti, kuin tarpeeksi hoitajia, ilman isompaa hoitoalan palkkauspuolen remppaa.

Lähteet

Meemin inspiroinut uutinen: https://www.verkkouutiset.fi/hus-johtajalta-palautetta-krista-kiurulle-pykalilla-ei-korjata-hoitojonoja/#008b143d

Avainsanat