Maailman huonoin hätäjarru

(Viimeksi päivitetty 21/09/2023.)

“Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!”

Hallituksen hätäjarrun toiminta pähkinänkuoressa: “Hätäjarrua voidaan käyttää, jos koronatilanne räjähtää käsiin eivätkä alueelliset toimet eivät riitä hillitsemään tartuntojen kasvua.”.

Eli toimintalogiikka on sama, kuin jos airbag laukeaisi kolarin jälkeen. Maailman hyödyttömin hätäjarru siis. HYÖDYLLINEN hätäjarru olisi keskittynyt rajaturvallisuuteen, eli siihen, että ihmisillä jotka tulee maahan, on rokotustodistukset kunnossa. Jos ei ole, testiä ja karanteenia.

Se että suunnitellaan taas miten suljetaan yhteiskunta kun viiden korona-aalto iskee päälle, on aivan käsittämättömän huonoa koronantorjuntaa. Joku voisi luulla, että Kiuru tykkää olla Suomen uusi johtaja, ja siksi pyritään varmistamaan koronan ja rajoitusten jatkuvuus, heti vaan kun uusi variantti on tarjolla. Näin on toimittu jo kolme kertaa ensimmäisen aallon jälkeen, joten ajatus ei ole täysin foliohattuilua. Valta korruptoi helposti.

Lähteet

Yle ja HS: Tätä mieltä asiantuntijat ovat hallituksen koronastrategiasta – risuja “kompuroinnista”, ruusuja hätäjarrusta: https://www.suomenmaa.fi/uutiset/yle-ja-hs-tata-mielta-asiantuntijat-ovat-hallituksen-koronastrategiasta-risuja-kompuroinnista-ruusuja-hatajarrusta/

Häämöttääkö koronaloppusuora jo? Hallitus arvioi, milloin raskaimmista rajoituksista luovutaan, mutta hätäjarrukin vielä mahdollinen: https://www.seinajoensanomat.fi/paikalliset/4284020

Uusi koronastrategia saa kehuja, mutta konkretian puute hiertää: ”Antaa vähän työkaluja”: https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/60a4944d-1529-4d19-a8bc-7a0b283b7696

Avainsanat