Pidetään viinapiru poissa

(Viimeksi päivitetty 04/08/2022.)

“Turhia koronaan, kyllä.”

THL:än porukka ei ole oikein ikinä uskonut, että rajavalvonnasta olisi suurempaa hyötyä koronantorjunnassa. Et korona puskee läpi, tehtiin mitä tehtiin. Mutta ovat kuitenkin samaan aikaan sanoneet, että mm. ravintolarajoitukset ovat tehokkaita torjuntatoimia. Eli jos Suomi olisi karjatila, THL:än virallisella logiikalla ei haittaa vaikka karja pakenee rajojen yli edes takas, kunhan Suomen sisällä, vahditaan miten lehmät liikkuu pienien aitauksien sisällä.

Niin tyhmä THL ei tietenkään ole, että uskoisi tuollaiseen logiikaan. Eli ovat rajoittaneet ravintoloita ja tapahtumia muista syistä. Syy lienee sama kuin aina, eli Kiuru. Nyt Kiurun jutut ovat menneet niin saikeiksi, että THL ei enää halua olla mukana. Niin kauan kuin olivat, Kiuru julisti että aina kuunnellaan THL:än asiantuntijoita. Heti kun asiantuntijat olivat eri meiltä, Kiuru julisti, että asiantuntijat voi painua helvettiin.

Lähteiden artikkelissa oli mielenkiintoinen kohta THL:än Salmiselta. Siinä luki, että hänen mukaansa ulkomaille matkustavat suomalaiset ovat aiemmin epidemian aikana olleet suurempi riski koronan leviämiselle, kuin maahan saapuvat rokottamattomat ulkomaiset matkailijat. Lause on ihan linjassa sen suhteen, että THL:ää ei ole paljoakaan kiinnostanut, monta korona-varianttia tänne tulee. Että koska ne tulee kuitenkin, miksi edes yrittää torjua niitä. Mutta juuri tämä hälläväliä asenne rajoja kohtaan on tehnyt Suomesta kivan kauttakulkumaan muun muassa delta-variantille. Ei oltaisi iso riski muille maille, jos tarkastettaisiin koronatodistuksia maahantulijoilta, eikä kerättäisi kaikkia mahdollisia variantteja, heti kun ne ilmestyy.

Mutta ei. Täällä pidetään huolta siitä, että koronaa on tasaisesti saatavilla ympäri vuoden. Omaan käyttöön, sekä ulkomaille vietäväksi.

Lähteet

STM:n aikeet maahantulorajoitusten jatkamisesta saavat lisää kritiikkiä – THL: “Eivät välttämättä palvele alkuperäistä tarkoitustaan”: https://yle.fi/uutiset/3-12106038

Avainsanat