Vesala ja Teletapit

(Viimeksi päivitetty 04/08/2022.)

Muistatteko kun oltiin tekemässä lakeja, että kaupoissa ei saa vaihtaa kerrosta, koska korona voi tarttua kerrosten välissä? Tai että parturiin ei saa mennä ellei samalla osta ruokaa, koska korona voi muuten tarttua? Tai että vain vakiintuneet parisuhteet on sallittuja, koska korona voi tarttua lyhyissä suhteissa? Onneksi nuo kaatui perustuslakivaliokunnassa laittomina esityksinä.

Ikävä kyllä, epätieteellinen sekoilu ei ole vielä loppunut. Jatkossa vain etukäteen määrätty musiikki-, taide- ja kulttuurimaku on ok, muissa korona voi tarttua. Päivän Hesarista esimerkki:

“Jos esimerkiksi Paula Vesala esiintyy Musiikki­talossa yksin suurelle yleisölle, tilanne on hyvin vaarallinen, 25 pistettä. Jos rinnalle liittyy kuoro, riski pienenee 15 pisteeseen. Jos kaikki hiljentyvät ja taustalla ollut orkesteri vaihtaa musiikin klassiseksi, riski kutistuu neljään pisteeseen. Mutta jos esitys muuttuu kesken kaiken oopperaksi, tilanne on jo lähes vaaraton, 2 pistettä. Vaaroja on enää väliaika­tarjoilun kanssa, tausta­muistiossa kerrotaan.”

Pisteytysjärjestelmä tekisi myös mielenkiintoisia jakoja ravintolamaailmaan. Rokkibaarien esiintyjät olisivat ns. tartuttavia esiintyjiä, niin ne saisivat ottaa sisään vain esim 25% asiakkaista. Viereinen blues ja Jazz paikka saisi ottaa 50%, koska se olisi jo vähän paremman väen paikka. Sen vieressä oleva viinibaari viulunsoittajalla saisi ottaa 100% asiakkaita, koska se on eliitin paikka.

Onnea vaan kulttuuriväki. Jatkossa oikeutenne esiintyä saattaa olla kiinni siitä, saako taiteenlajinne hyvät pisteet. Ei siitä paljon on koronaa liikenteessä.

Lähteet

Rock on vaarallisempaa kuin ooppera: https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008185911.html

Avainsanat