50% tartunnoista ravintoloista

(Viimeksi päivitetty 01/10/2022.)

Politics_496

Elleivät helsinkiläiset ole asettuneet pysyvästi asumaan ravintoloihin, on syytä epäillä, että THL:än tiedottamisessa on taas kerran enemmän lietsomista ja vähemmän faktoja. Ravintoloillakin on toki roolinsa tässä kaikessa, mutta tuo yli 50% on tehtyä tietoa, ei faktatietoa.

Jäljityksessä ihmiseltä jolla on tartunta kysytään, mitä tämä on tehnyt lähiviikkoina. Eri vastauksilla on eri painoarvo. Jos on käynyt ravintoloissa lähiviikkoina edes kerran, syylliseksi tulee ravintola, vaikka sama henkilö olisi käynyt joka päivä vaikka missä muualla. Liikennevälineisiin merkataan THL:llä lähes aina vaan ‘ei tapauksia’, koska jäljitys niissä on vaikeaa. Kauppoja ei edes tilastoida. Eri työpaikoissa sattuvat koronatapaukset pääsevät tilastoihin vain tuurilla. Jos henkilö on käynyt edes kerran ravintolassa, työpaikka välttää lähes aina merkinnän ja ravintola saa sen. Eli THL:än tilastot perustuvat heidän ennakkoluuloihin siitä miten ihmiset toimivat, eivät tietoon, koska sitä ei ikävä kyllä ole.

Kesälomilla ihmiset liikkuvat todella paljon, on ihan mahdotonta selvitellä, mistä se tartunta tuli. Varsinkin kun nykyinen variantti tykkää tarttua vähän missä vain ja heti. Kaikki niistä ketkä tällä hetkellä tartuttavat helpoiten, eli ei rokotetut lapset, ovat muutenkin alaikäisiä. Joten eivät ihan tuosta vaan parveile ravintoloissa tartuttamassa kansaa. Sairaalat ovat myös lähes tyhjiä koronapotilaista, kiitos rokotusten.

On täysin älytöntä taas kerran maalittaa ravintoloita. Mikään tieteellä perusteltavissa oleva fakta ei tee niistä pääpahista koronasodassa. Se on aina ollut ja tulee aina olemaan, päin helvettiä hoidettu rajavalvonta.

Lähteet

Meemin inspiroinut uutinen: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hs-korona-tarttuu-jopa-terasseilla-sanoo-thl-n-salminen-nyt-ollaan-kesalaitumilla-eika-muisteta-varoa/8200662

Avainsanat