THL sensuroi faktoja

(Viimeksi päivitetty 16/01/2023.)

Avataanpas sitten vähän tätä keissiä.

24.8 2021 THL julkaisi raportin koulujen tartunnoista. Ilmoittaen jälleen kerran iloisesti, että kouluissa on lähes olematon riski saada tartunta, lapsilla ei juurikaan ole tartuntoja ja jos koulussa aikuisella on tartunta, se on saatu toiselta aikuiselta. Eli lapset ovat taas kerran maagisesti immuuneja koronalle, ja siksi voivat rauhassa käydä koulua ja vaikka harrastaa.

Itse raportti: https://thl.fi/fi/-/lasten-ja-nuorten-koronasivut-paivitetty?redirect=%252Ffi%252F .

Ihmiset olivat sitten taas kerran ihmeissään, koska samalla koulut olivat täynnä tartuntoja, lapsilla ja aikuisilla. Niin kuin on ollut jokaisen aallon kohdalla, jos kouluissa on käyty lähiopetuksessa. Mutta taas kerran THL kertoi hallituksen pyytämää totuutta, joka oli että lapset ovat turvassa, lapset voivat tehdä mitä vaan. Tartunnat tulee lähinnä vain baareista. Vaikka baarit ovat olleet jo vuoden kiinni tai rajoitettuja. THL on useaan otteeseen syyttänyt mm Helsingin yökerhoja tartunnoista, unohtaen että 90% niistä on ollut kiinni jo vuoden. Syyttivät yökerhoja jopa silloin, kun kaikki ravintolat oli hallituksen määräyksellä 3 viikkoa kiinni.

Takaisin aiheeseen THL ja lapset. Kirsi Rasanen Twitteristä sitten huomasi, että THL oli näppärästi jättänyt raportistaan pois kaikki tartunnat delta-variantin alettua, eli oikeastaan vaan laskenut sen ajan, kun oli parempi koronatilanne. Kun hän huomautti THL:ää twitterissä siitä, että olivat kikkailleet raportin kanssa, THL hätääntyi ja tuhosi hänen julkisen huomautuksensa. Tai niin he luulivat. Twitterissä poistetut kommentit ei tuhoudu, vaan menee piiloon. Joten jäivät tempustaan kiinni. Jolloin myös ilmeni, että olivat piilottaneet vähän enemmänkin kansalaisten kommentteja virheistä ja datan vääristelystä.

Nyt sitten odotamme tuleeko mitään seurauksia, vai lakaistaanko THL:än tietojen vääristely maton alle.

Lähteet

Tässä THL jää kiinni: https://twitter.com/krasanen84/status/1430208067581382659
Ja tässä ihmisoikeusjuristi Martin Scheinin käräyttää THL:än oikeusasiamiehelle ja oikeuskanslerille: https://twitter.com/MartinScheininF/status/1430234338910744577

Näin viesti koronaviruksen vaaroista on muuttunut – THL tammikuun lopulla: ”Pieni riski sille, että virus leviäisi Suomeen etenkin epidemiana” (lisätty lähteisiin 16.1.2023): https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006439416.html

THL lopettaa Twitterissä – syynä yleinen asiattomuus (lisätty lähteisiin 16.1.2023): https://www.is.fi/digitoday/art-2000009328629.html

Avainsanat