Duck and Cover

“Duck and Cover”

1950 lapsille opetettiin USA:ssa, että jos ydinpommi iskee, pitää mennä kyyryyn maahan. Mieluiten vielä pöydän alle. On tietenkin selvää, että ydinpommin lähellä kyyryyn meneminen ei paljoa auta. Josta päästää päivän meemiin. Hallituksen ja THL:än mukaan, jos haluaa turvaan koronalta, koulut ovat parhaita vaihtoehtoja mitä löytyy. Niissä ei korona leviä, koska lapset eivät saa koronaa ja kouluissa ei ole koronaa. Piste.

Koronan koulutartuntojen ollessa Suomen ennätyksessä, tuo ohje on yhtä tieteellinen ja hyödyllinen, kuin ydinpommilta suojautuminen kyyristymällä pöydän alle. Korona ei väistä kouluja, eikä lapsia. Jos ollaan tarkkoja, se ei varsinkaan väistä lapsia, koska juuri yhtään lasta ei ole rokotettu. Jos lapset pakataan huonosti ilmastoituun koululuokkaan, korona kiittää.

Hallitus haluaa myydä meille tarinaa turvallisista kouluista, koska meni lupaamaan äänestäjille, että koronarajoitukset eivät vaikuta lapsiin, ja koulujen auetessa niihin voi mennä. Nyt eivät rajoitukset vaikuta, vain korona vaikuttaa. Hallitus siis pisti lupauksensa joillekin äänestäjille, lasten terveyden edelle. Lopputulema taitaa olla, että on enemmän äänestäjiä joiden mielestä koronalla täytetyt koulut ovat huono lopputulos. Sen näkee sitten vaaleissa.

Lähteet

Duck and Cover opetusvideo: https://www.youtube.com/watch?v=IKqXu-5jw60

Avainsanat