Mä tiedän jotain mitä sä et tiedä

Kuka viimeisenä nauraa?

Tänään hallitus kertoi sankarin elkein, kuinka rajoitukset poistetaan ja lokakuussa elämä on taas normaalia. Koronan aikana, tämä oli jo neljäs kerta, kun lupaus tehtiin. Seuraava askel on yleensä ollut, että rajoilla ei enää kysellä yhtään mitään todistuksia, tai testata ketään. Sitten ulkomailta tulee uusi koronavariantti, joka pistää taas maan sekaisin.

Joku voi nyt toivoa, että TÄMÄ KERTA toden sanoo, onhan nyt hyvä rokotekattavuus. Valitettavasti virukset toimivat siten, että ennemmin tai myöhemmin ne kehittävät mutaation, joka ei nykyrokotteista välitä. Silloin rokotusruljanssi alkaa alusta. Ei onneksi rokotteiden kehityksen suhteen, varianttien rokotemodit ovat verrattain helppoa puuhaa. Mutta rokotteiden valmistumista pitää odottaa, ja kaikkien saada perus kaksi rokotetta. Eli jos huonosti käy, päästään lähiaikoina taas isojen rajoitusten äärelle. Tätä voisi väistää pitämällä rajoilla edelleen koronapassit ja testaukset voimassa, mutta hallitus on tehnyt hyvin selväksi, että näin ei tule vieläkään käymään. Ihmisten täysin vapaa liikkuminen (ja sen mukana myös koronan), on ykkösprioriteetti.

Eli vaikka taas ollaan neljättä kertaa juhlimassa koronan loppua, ajattelin itse valmistautua henkisesti siihen viidenteen aaltoon. Niin kauan kuin hallituksen käytös koronan suhteen ei muutu, on vaikea nähdä, että tilanne pysyisi vakaana kovinkaan pitkään. Jos olen väärässä, hyvä.

Lähteet

Meemin inspiroinut uutinen: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/125222a4-d26a-4402-9c2f-9ae3e0049356

Avainsanat